سیتمهای نظارت تصویری و هوشمند سازی

سیستم های نظارت تصویری هوشمند به منظور نمایش تصاویر واقعی و بدون تاخیر در محیط های متفاوت با سوژه های ثابت یا متحرک، به کار می روند. تجمیع این سیستم ها در سیستم های Access Control به منظور تشخیص رفتارهای مشکوک و پرسه زدن افراد خرابکار در مناطق امنیتی و ممنوعه اهمیت قابل توجهی دارد. در این مقاله به بررسی ماژول های پردازش تصویر هوشمند مانند تشخیص و یا ردیابی اشیاء، تشخیص صدا و همچنین ترکیب ورودی و خروجی ها I/O (Digital input & output) بر روی نرم افزار مدیریت تصاویر  می پردازیم.

سیستم های نظارت تصویری هوشمند از طریق نرم افزار مدیریت تصاویر مربوطه می توانند به صورت خودکار به شناسایی اشیا در نواحی مشخص بپردازند. استریم های ویدئویی جمع آوری و تبدیل بهmetadata شده و سپس دسته بندی، ذخیره و یا انتقال داده می شود و این مرحله آغاز عملکرد نرم افزار مدیریت تصاویر به صورت هوشمندانه می باشد. پردازش تصاویر از طریق یک الگوریتم ریاضی شروع به تشخیص اشیا متحرک نموده و نیز تغییرات محیطی بی اهمیت را که بصورت پیوسته در تصویر وجود دارند، حذف می نماید. پس از این مرحله پایگاه داده بر اساس اطلاعات مذکور ایجاد می شود، بنابراین امکان جستجو در فضای ذخیره سازی برای کاربر ایجاد شده و در صورت اقدام خرابکارانه و یا رفتار مشکوک از یک فرد خرابکار، هشدار دهنده های تعبیه شده در خروجی دستگاه شروع به عمل می نمایند.

 

سیستم های نظارت تصویری هوشمند

 

علت کاربرد آنالیتیک تصویر

اخیرا با گسترده شدن شبکه های نظارت تصویری تحت شبکه و رشد روز افزون تکنولوژی های دوربین ها و استفاده از این سیستم ها در پروژه هایی با ابعاد وسیع همچون فرودگاها، ایستگاه های قطار و … نیاز به فضای ذخیره سازی با ظرفیت بالا جهت مشاهده و ضبط تصاویر امری اجتناب ناپذیر است. لذا امکان آنالیزکل تصاویر توسط ادمین شبکه به هنگام وقوع حادثه به دلیل حجم بالای اطلاعات به مراتب دشوارتر خواهد گردید. بنابراین شرایط مذکور منجر به پیشرفت هایی در پردازش تصاویر شده و فضای ذخیره سازی تنها در هنگام وقوع رویدادی خاص اشغال خواهد شد و نتیجتا هم در فضای ذخیره سازی صرفه جویی شده است و هم امکان جستجو به مراتب آسان تر خواهد گردید.

ویدئو آنالیتیک تکنولوژی می باشد که به طور اتوماتیک تصویر را برای تـشخیص  رخدادهای خاص مانند تـعریف مـنطقه ممنوعه ،تشخیص چهره ، تشخیص رفتار های مشکوک، تشخیص جنسیت و یا تخمین سن افراد ، تجزیه و تحلیل می کند .

 

ساده ترین شکل این تکنولوژی تشخیص حرکت می باشد که برای صرفه جویی در مصرف حافظه کاربرد زیادی دارد .

 

 

فواید استفاده از آنالیتیک تصویر

عملکرد پیوسته و ثابت به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته

امکان اعلام هشدار و پس از آن وقوع برخی اقدامات دیگر از قبیل بزرگنمایی و یا فوکوس روی نقاط موردنظر جهت دستیابی به اطلاعات بیشتر

کاهش پهنای باند مصرفی بعلت انتقال تصاویر ضبط شده تنها در رویدادهای خاص تعریف شده

جستجوی سریع و آسان در تصاویر ضبط شده به علت محدود شدن رکورد بر اساس رویدادهای به وقوع پیوسته

شناسایی اشیا تعریف شده در تصاویر به صورت خودکار و ردیابی پیوسته آن ها

 

محدودیت ها ی استفاده از سیستم آنالیتیک تصاویر

تشخیص حرکات معمولی از فعالیت های مشکوک معمولا کار دشواری است. به عنوان مثال در حالتی که سرعت شئ در حال حرکت از سرعت آستانه تعریف شده در سیستم بیشتر باشد و از سویی دیگر شدت حرکت، مجاز باشد، تعداد هشدارهای اشتباه و خطا در سیستم افزایش می یابد. از طرفی اگر سرعت آستانه در حال افزایش باشد امکان شناسایی نشدن آن رویداد نیز وجود خواهد داشت. همچنین تغییرات نوری در پشت تصویر شی در حال حرکت باعث بوجود آمدن خطا در سیستم خواهد شد. این تغییرات محیطی شامل حرکت نوری از خورشید و ابرها، تشکیل سایه و وزش باد بر روی درختان می باشد.

لذا استفاده از این سیستم ها در محیط های غیر قابل کنترل (محیط های بیرونی) موثر نخواهد بود در حالتی که در محیط های داخلی به دلیل پایدار بودن شرایط نوری موثر و کاربردی می باشد.

 

در زیر به بررسی برخی از این قابلیت ها در نرم افزار نظارت تصویری و دوربین های نظارت تصویری می پردازیم:

 

تشخیص حرکت (Motion Detection)

یکی از ابتدایی ترین ومتداول ترین قابلیت های آنالیتیکی نرم افزار های مدیریت تصاویر دوربین های مدار بسته، تشخیص حرکت اشیا می باشد. بدین گونه که تمامی حرکات در محل مورد نظر، نشستن گردوغبار بر روی لنز دوربین و رطوبت و دستکاری لنز، توسط نرم افزار دوربین قابل تشخیص بوده و متناسب با اتفاق مورد نظر تعریف شده در نرم افزار، عکس العمل متناسب که از قبل توسط کاربر تعریف شده، اتفاق خواهد افتاد. مکانیزم تشخیص حرکت و یا تغییر در تصویر بر مبنای مقایسه فریم ها در تصویر صورت می گیرد، به این صورت که هر فریم با فریم قبلی مقایسه شده و در صورت تشخیص مغایرت، نرم افزار، فرمان های مورد نظر را جهت عکس العمل تعریف شده ارسال می کند.

تفکیک تصاویر با در نظر گرفتن تغییرات نوری به دلیل عوامل محیطی بخصوص در محیط های بیرونی یکی از مشکلات اساسی در آنالیتیک تصاویر می باشد. منجر به حداقل رساندن فضای ذخیره ساز و بهینه کردن پهنای باند می شود.

در این روش تصویر در هر فریم با تصویر مرجع که همان تصویر پس زمینه ((Background است،م قایسه می گردد. تفاوت در پیکسل ها و شدت تغییرات آن باعث می شود که تصویر در آن ناحیه شناسایی شده و از پس زمینه حذف گردد. با توجه به حساسیت بالای این سیستم ها به تغییرات محیطی، لذا استفاده از این قابلیت برای محیط هایی که از لحاظ نوری کنترل شده هستند (محیط های داخلی) بسیار مناسب می باشد، و نیز با به کارگیری این قابلیت فضای ذخیره سازی کمتری اشغال شده و به پهنای باند کمتری جهت انتقال تصاویر نیاز می باشد.

 

سیستم های نظارت تصویری هوشمند

 

منطقه ممنوعه(Field Detection)

پس از تعریف ناحیه موردنظر در زاویه دید دوربین، امکان نظارت آن ناحیه فراهم شده و در صورت ورود و خروج اشخاص و یا اشیا، امکان نظارت خودکار ایجاد می شود و در ادامه پیغام وقوع این رویداد نیز بر روی نرم افزار مدیریت تصاویر نیز ظاهر می گردد.

 

تشخیص پرسه زدن یکی دیگر از قابلیت های ماژول آنالینیک که به منظور هشدار به موقع و بدون تاخیر

 

پرسه زدن(loitering)

تشخیص پرسه زدن یکی دیگر از قابلیت های ماژول آنالینیک که به منظور هشدار به موقع و بدون تاخیر در ناحیه ی مانتیتورینگ استفاده می شود. با مشخص کردن ناحیه موردنظر، حرکات مشکوک توسط ماژول مذکور در نرم افزار شناسایی می شود. به علاوه ماژول فوق در تمام شرایط محیطی به صورت کامل و بی نقص قابلیت استفاده و تنظیم را دارد.

 

تشخیص صدا (Audio Detection)

ردیابی حوادث از طریق اصوات در سیستم های نظارتی مبتنی بر دوربین ها معمولا کار پیچیده ای می باشد. همین امر موجب عدم تشخیص بسیاری از حوادث از دید کاربر می باشد. از طرف دیگر اپراتورها و کاربران همیشه قادر به تفسیر اطلاعات در محیط های بدون صدا نخواهند بود .تشخیص صدا در دوربین های ویوتک بر اساس الگوریتم پیچیده و نرم افزار آنالیزگر می باشد. بدین نحو که صدای تشخیص داده شده را از سایر صداهای پس زمینه ای محیط جداسازی نموده و همانند گوش انسان به دنبال اثر در صدا می باشد.

وقتی که سنسور تشخیص صدا، صداهای معمول محیط را از صداهای خاص، مانند فریاد انسان، شکستن لیوان و یا شلیک گلوله تشخیص می دهد، سیستم بلافاصله یک هشدار در قالب های مختلف همچون ارسال پیغام بر روی گوشی، ایمیل،buzzer و یا فعال شدن یک سنسور بر روی DO/DI دوربین، ارسال خواهد کرد.

 

عبور از خط (line Crossing)

نحوه عملکرد این ماژول بر روی دوربین ها به این صورت می باشد که کاربر یک خط مجازی روی تصویر دوربین در ناحیه مورد نظر ترسیم نموده و در صورت عبور شخص و یا شی از خط مجازی تعریف شده، عکس العمل متناسبی که توسط کاربر از قبل تعریف شده است، به وقوع می پیوندد. تشخیص عبور از خط مجازی فوق هم می تواند از چپ به راست و هم از راست به چپ و هم از هر دو سمت تعریف شود. ماژول های عبور از خط (Line Crossing) و منطقه ممنوعه (Field detection) در دوربین های ویوتک در جهت نظارت و کنترل عبور و مرور مناطق ممنوعه و حفاظت شده از قبیل مناطق نظامی، ایستگاه های قطار و دیگر مناطق کاربرد فراوانی دارند.

 

شمارش اشیا/اشخاص (Object Counting)

شمارش اشخاص و اشیا یکی از معمول ترین موارد کاربردی در مکان های پر رفت و آمد همانند فروشگاه ها می باشد. به عنوان مثال با استفاده از ماژول فوق، می توان نقاط شلوغ فروشگاه را شناسایی نموده و از آن در جهت تبلیغات استفاده نمود و یا با شمارش تعداد افرادی که وارد فروشگاه می شوند اطلاعات کاربردی در خصوص اوج کار فروشندگان و یا حتی نحوه برخورد آن ها با مشتریان اطلاعات ارزشمندی به دست آورد. همچنین در سیستم های حمل و نقل شهری برای دریافت تعداد وسایل نقلیه و نیز شمارش تعداد مسافرین می توان با استفاده از این ماژول اطلاعات قابل توجهی دریافت نمود.

حال با توجه به توضیحات فوق، پس از پردازش تصاویر در نرم افزارهای VMS می توان از اطلاعات بدست آمده در جهت تصمیم گیری های مهم در عرصه های مختلف از قبیل بازرگانی و فروش و هم چنین بالا بردن راندمان سیستم ها استفاده نمود. دوربین های  شرکت میکرو نرم افزار  با پشتیبانی از ماژول های آنالیتیک فوق می توانند کاربردهای فراوانی در سیستم های نظارت تصویری و امنیتی ارائه نمایند.

 

 

 

 

سیستم های نظارت تصویری از سالیان گذشته به عنوان ابزاری بسیار مهم در بحث نظارت و ایجاد امنیت مورد استفاده قرار گرفته و با توجه به سابقه طولانی این سیستم ها، تحولات و پیشرفت های بسیار زیادی در این حوزه صورت پذیرفته است که اطلاع از روند این پیشرفت ها، آخرین دستاوردها و تکنولوژی ها، نکات مهم در یک سیستم نظارت تصویری و موارد بسیار دیگر می تواند کمک شایانی به مدیران و کارشناسانی که در حال انتخاب و پیاده سازی یک سیستم نظارت تصویری می نمایند، باشد. در همین راستا در ادامه به صورت مختصر به بخشی از مهم ترین موارد اشاره می گردد.

 

 

 

 


مراحل استاندارد جهت اجرای یک پروژه نظارت تصویری:

در این بخش به صورت خلاصه بخشی از مهم ترین فعالیت هایی که باید در قبل، حین و بعد از اجرای پروژه نظارت تصویری صورت پذیرد را مورد بررسی قرار می دهیم.


1- بررسی تئوری و اجزای اصلی سیستم:

در ابتدای طرح، باید مطالعات جامعی بر روی مبحث سیستم های نظارت تصویری، اجزا، استانداردها و تکنولوژی های روز دنیا صورت پذیرد تا دامنه موضوع و ابعاد به خوبی روشن گردد.


2 – جمع آوری اطلاعات شرکت های موجود:

در این مرحله باید سعی گردد اطلاعات شرکت ها و محصولات موجود و در دسترس تاحد امکان از طریق اینترنت، مجلات، تبلیغات و سایر اطلاعات موجود جمع آوری گردد.


3 – تهیه RFP:

 در ادامه بر اساس نیازمندی های حراست و سایر کاربران سیستم و نیز اطلاعات استخراج شده از مرحله بررسی تئوری سیستم، یک RFP تهیه گردد و به شرکت های معتبر ارسال گردد.


4 – دریافت اطلاعات محصولات در دسترس:

بر اساس اطلاعات فنی و اقتصادی دریافت شده از شرکت ها و مطالعه دقیق مستندات مذکور، نکات ابهام آنها  نیز از طریق ارتباط مداوم با شرکت ها برطرف گردد.


5 – تست عملی دوربین ها در مکان های واقعی با نظارت کاربران نهایی:

به این دلیل که کاربر نهایی سیستم باید در مرحله انتخاب، توانمندی سیستم نظارت تصویری را از نزدیک لمس نماید، مارک های مختلفی از دوربین ها با ویژگی های گوناگون در محل های مختلف مورد نظر در شرایط شبیه سازی شده واقعی و با حضور کارشناسان حراست و کاربران نهایی مورد تست و بررسی قرار گیرد.


6 – بررسی سیستم از لحاظ سازگاری با سایر سیستم ها:

در صورتی که سیستم های دیگری همانند اتوماسیون ساختمانی، کنترل دسترسی، حضور و غیاب، اعلام حریق و غیره در سازمان وجود داشته باشد، که نیاز باشد با سیستم نظارت تصویری یکپارچه گردد، در این مرحله باید به این یکپارچه سازی توجه گردد.


7 – بررسی دقیق پارامترهای مختلف سیستم از لحاظ تئوری و تجربیات موجود جهانی:

بعد از این که دایره انتخاب محدودتر گردید، در این مرحله پارامترهای مختلف سیستم از قسمت های سخت افزاری تا نرم افزاری به صورت دقیق و جز به جز مورد بررسی قرار می گیرد تا شاخص های مهم و تأثیر گذار در سیستم نظارت تصویری استخراج گردد.


8 – بررسی کلی استانداردهای در دسترس:

در این مرحله باید سعی گردد استانداردهای در دسترس در مورد اجزای مختلف سیستم نظارت تصویری مورد توجه و بررسی قرار گیرد.


9 – مقایسه فنی و اقتصادی راه حل های بهینه از جهات مختلف:

بر اساس اطلاعات بدست آمده فنی و اقتصادی از مارک های مختلف سیستم های نظارت تصویری، باید مقایسه ای از لحاظ فنی و اقتصادی بین آنها صورت پذیرد که از جمله پارامترهای مهم در این مقایسه علاوه بر شاخص های فنی، می توان به مواردی همانند هزینه نهایی سیستم، کارآیی و کیفیت، هزینه تعمیرات و نگهداری، هزینه گسترش سیستم، قابلیت اطمینان و موارد بسیار دیگر اشاره نمود.


10 – انتخاب راه حل، محصول و شرکت نهایی:

بر اساس بررسی های صورت گرفته و نیز جلساتی با حضور شرکت هایی که به عنوان کاندیداهای نهایی انتخاب می گردند و نیز ارتباطات مداوم با آنها محصول و شرکت مناسب انتخاب می گردد.


11 – مستند سازی کلیه خواسته ها از سوی حراست و کاربر نهایی:

جهت تکمیل خواسته ها و نیز طراحی نهایی، کلیه خواسته های حراست و یا کاربران نهایی باید مستند گردد.


12 – مکان یابی دقیق محل های نصب:

با توجه به این که محل های دوربین ها در طول طراحی معمولا جابجا می گردد، در این مرحله با استفاده از تجهیزاتی همانند بالابر و دوربین، مکان هایی که در مورد محل نهایی نصب دوربین ها مورد توافق قرار نگرفته اند را با حضور کارشناسان حراست و یا کاربران نهایی، در ارتفاع ها و زاویه های مختلف مورد بررسی و تست تصویری قرار می دهند تا مکان های دقیق و زاویه های نصب مشخص گردد.


13 – اجرای کلیه امور مربوط به نصب:

در این مرحله، کار بستر سازی سیستم شامل کنده کاری، مسیر کشی و لوله گذاری برای عبور کابل ها، نیز انجام می پذیرد. همچنین طراحی دکل ها با استفاده از نرم افزارهای تخصصی نیز باید صورت پذیرد. همچنین سایر تجهیزات همانند بستر ارتباطی، UPS، برق گیر و غیره نیز به موازات این مرحله باید انجام پذیرد.


14 – تست و راه اندازی سیستم:

در این مرحله کلیه تجهیزات مرتبط با طرح، همانند دوربین ها، سیستم های ارتباطی، نرم افزار مرکزی، اتاق کنترل و غیره، نصب و راه اندازی و مشکلات احتمالی بر طرف می گردد.


15 – تهیه کلیه نقشه ها و مستندات سیستم:

جهت کارکرد مداوم، صحیح و دقیق پروژه، نقشه های نهایی و تمامی گام ها و اطلاعاتی که در طول پروژه به دست آمده است مستند گردد.


16 – تهیه اصول کاربری سیستم:

یکی از مسائل بسیار تأثیر گذار قوانین، ساختار و نحوه استفاده از سیستم می باشد. به همین دلیل در این مرحله کلیه قوانین و دستور العمل های مربوط به استفاده بهینه از سیستم فراهم می گردد و آموزش های لازم به کاربران سیستم داده می شود.


17 – تهیه ساختار و برنامه تعمیر و نگهداری:

یکی از مباحث بسیار تأثیر گذار بر بالا بردن قابلیت اطمینان و پایداری سیستم، مبحث تعمیرات و نگهداری از سیستم می باشد که خود شامل انواع مختلفی از روش ها می گردد. در این مرحله تعیین ساختار تعمیرات و نگهداری، برنامه و استراتژی ها، نحوه مستند سازی تغییرات و تعمیرات و آموزش پرسنل تعمیر و نگهداری صورت می پذیرد.

 

18 – مستند سازی و به روز رسانی اطلاعات جمع آوری شده در طول پروژه:

جهت ثبت هر گونه تغییرات و یا توسعه سیستم و نیز اطلاع از پیشرفت های مختلف در حوزه سیستم مربوطه باید به صورت منظم این مستندسازی ها و به روز رسانی ها انجام پذیرد.

شبکه نظارتی
تکامل سیستم های نظارت تصویری:


در این بخش جهت آشنایی به صورت مختصر به تکامل سیستم های نظارت تصویری می پردازیم.



Analog CCTV system using VCR:

در این سیستم ها، CCTV ‌های آنالوگ به همراه VCR)Video Cassette Recorder) مورد استفاده قرار می گرفتند که در واقع شامل یک سیستم کاملا آنالوگ می باشد. در سیستم های بزرگ تر یک Quad‌ و یا مولتی پلکسر بین دوربین و VCR‌ قرار داده می شود. این سیستم ها این امکان را فراهم می آورند که چندین دوربین برروی یک VCR‌ ضبط شود اما با سرعت پایین تر. برای دیدن تصاویر نیز یک مانیتور آنالوگ مورد استفاده قرار می گرفت.


AnalogCCTV Systems using DVR:

در این سیستم از DVR) Digital Video Recorder) استفاده می شود. در DVR نوار ویدئو توسط یک هارد درایو جایگزین شده است. بنابراین نیاز است که اطلاعات ویدئو ابتدا دیجیتال شده و فشرده شود و سپس بر روی هارد ذخیره سازی شود. اکثر DVR ها دارای چندین ورودی می باشند که معمولا 4، 9 و یا 16 تایی می باشد. بنابراین، این سیستم ها خود حاوی Quad ‌و Multiplexer‌ نیز می باشند. یک DVR‌ دارای مزیت های زیر می باشد:

عدم نیاز به نوار

کیفیت تصویر پایدار

 
Analog CCTV systems using network DVR:

این سیستم در واقع یک سیستم نیمه دیجیتال بوده که دارای یک پورت اترنت نیز می باشد. وقتی که تصاویر در داخل DVR‌ دیجیتال و فشرده شد، می تواند برروی شبکه کامپیوتری به یک کامپیوتر راه دور ارسال گردد. بعضی از سیستم ها هم می توانند تصاویر ذخیره شده و هم تصاویر زنده را نمایش دهند. اما برخی دیگر فقط اطلاعاتی که ذخیره شده است را می توانند پخش نمایند. علاوه بر این برخی از سیستم ها نیاز به یک Client مخصوص برای دیدن تصاویر دارند. اما برخی دیگر از مرورگرهای استاندارد استفاده می کنند.

 

Network Video Systems using Video Servers :

همان طور که ذکر گردید یک مزیت بزرگ ویدئو سرور این است که بسیار انعطاف پذیر بوده و دوربین های آنالوگ فعلی می توانند به صورت زمان واقعی اطلاعات خود را به دور دست و از طریق یک شبکه کامپیوتری ارسال نمایند. بنابراین با استفاده از ویدئو سرور اطلاعات تصاویر به صورت زنده می تواند به هر مکانی منتقل گردد. مزیت های ویدئو سرور را می توان به صورت زیر برشمرد:


دسترسی از راه دور به تصاویر با استفاده از شبکه های کامپیوتری، راحتی یکپارچه سازی سیستم ها، کاهش هزینه ها با استفاده از بستر موجود شبکه، سادگی معماری سیستم، سرعت زیاد در جستجوی تصاویر ذخیره شده با استفاده از ویدئو سرور، تصاویر ابتدا دیجیتال شده و به صورت تصاویر دیجیتال برروی یک شبکه کامپیوتری ارسال می گردد. یک ویدئو سرور می تواند تا 30 فریم بر ثانیه را در حالت NTSC‌ و 25 فریم برثانیه را در حالت PAL بر روی اترنت استاندارد ارسال نماید. این سیستم می تواند بیش از یک ورودی آنالوگ داشته باشد و سایر قسمت هایی مانند دیجیتال کننده تصویر، فشرده ساز تصویر، وب سرور، رابط شبکه و سریال از قسمت های دیگر آن می باشد.


در این سیستم ها از یک ویدئو سرور، یک سوئیچ شبکه و یک کامپیوتر با نرم افزار مدیریت ویدئو استفاده می شود. دوربین آنالوگ به ویدئو سرور متصل می شود و سپس دیجیتال و فشرده می گردد. ویدئو سرور سپس به شبکه متصل شده و اطلاعات ویدئو را با استفاده از سوئیچ شبکه به یک PC‌ ارسال می کند. استفاده از این سیستم دارای مزیت های زیر می باشد:

استفاده از شبکه های استاندارد و سخت افزار کامپیوتری برای ذخیره سازی و مدیریت تصاویر

قابلیت توسعه آسان


Network Video systems using networkcamera :

در واقع ترکیب دوربین و کامپیوتر در داخل یک واحد می باشد. این دوربین ها داخل خود دیجیتایزر و فشرده ساز داشته و دارای رابط شبکه نیز می باشند. این اطلاعات از طریق شبکه منتقل شده و بر روی یک PC معمولی با یک نرم افزار مدیریت ویدئو ذخیره سازی می شود. مزیت های استفاده از این سیستم به شرح زیر می باشد:

رزولوشن بالا

قابلیت توسعه آسان

کیفیت پایدار تصویر


نکات فنی:

در این بخش به صورت خلاصه به بررسی مهم ترین نکات فنی تأثیر گذار در طرح اشاره می گردد. لازم به ذکر است با توجه به حجم زیاد مطالب فنی مربوط به سیستم نظارت تصویری، این اطلاعات باید در قالب یک گزارش جمع آوری، تدوین و بایگانی گردد.

 
قسمت های اصلی یک سیستم نظارت تصویری را می توان به صورت زیر تقسیم بندی نمود:


دوربین:

مشخصات لنز (میزان زوم اپتیکال، ترکیب لنزها، سرعت لنز)

مشخصات سنسور (ابعاد سنسور، رزولوشن)

مشخصاتIris

نوع خروجی تصویر

مشخصات pan-tilt (سرعت گردش، زاویه گردش)

مشخصات محفظه (درجه حفاظت)

سیستم تمیز کننده محفظه دوربین

میزان سیگنال به نویز

سرعتShutter

قابلیت دید در شب

کمترین نور ممکن

سیستم ارسال اطلاعات برروی شبکه:

استفاده از DVR‌) Digital Video Recorder) تحت شبکه

استفاده از ویدیو سرور

بستر شبکه

آیا از بستر شبکه کامپیوتری موجود استفاده شود و یا یک شبکه اختصاصی ؟

 
لینک های ارتباطی:

کشیدن کابل شبکه اترنت تا محل دوربین ها

استفاده از سیستم ارتباط بیسیم تا نزدیکترین ساختمان دارای شبکه

استفاده از مودم هایxDSL

نرم افزار مرکزی:

مشخصات مورد نیاز برای مدیریت تصویر

قابلیت سازگاری و یکپارچگی با سایر قسمت های سیستم BMS

قابلیت سازگاری با نرم افزارهای موجود در مجموعه (در صورت نیاز)

سیستم ذخیره سازی تصاویر:

ذخیره سازی توزیع شده

ذخیره سازی مرکزی

سیستم های جانبی:

دکل جهت نصب دوربین

نصب برق گیر برروی دکل ها

UPS:

نحوه کابل کشی

سیستم پخش صوت

میکروفن

تامین روشنایی پایدار و کنترل پذیر محل

سایر خروجی ها و ورودی های مورد نیاز

سیستم آشکار سازی دستکاری کابل ها و یا دوربین

اتاق کنترل:

امنیت فیزیکی اتاق کنترل(آتش سوزی،‌سرقت، حمله و…)

نحوه دسترسی به اتاق کنترل

قسمت استراحت کارکنان

سیستم ارتباطی مستقیم با قسمت های مختلف

ثبت مشخصات بازدیدکنندگان

توجه به پارامترهای ارگونومیک مانند معماری، آرایش مانیتورها، آرایش پانل کنترل، صندلی ها، سیستم تهویه هوا و دما

کاربران راه دور:

نرم افزارها و یا سخت افزارهای مورد نیاز برای دسترسی کاربران راه دور


در ادامه به طور مختصر به بررسی مهم ترین پارامترها می پردازیم.

1 – رزولوشن:

رزولوشن در دوربین های آنالوگ به صورت خط تعریف می شود. این خط منظور تعداد خطوط افقی تصویر می باشد که یک رابطه مشخص با تعداد خطوط عمودی دارد. رزولوشن به تعداد پیکسل ها در درون سنسور دوربین بستگی دارد. بنابراین می توان گفت: خط بیشتر = رزولوشن بالاتر = کیفیت تصویر بهتر. برای اندازه گیری دقیق رزولوشن یک دوربین روش های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال استفاده از چارت های مخصوص، روش مبتنی بر پهنای باند (در این روش پهنای باند بر روی اسیلوسکوپ اندازه گیری شده و در یک عدد مشخص ضرب می گردد تا رزولوشن دوربین بدست آید) از جمله این روش ها محسوب می گردند.


2 – میزان حساسیت / کمترین نور محیط:

این پارامتر، کمترین نور محیط را که می توان یک تصویر قابل قبول بدست آورد، مشخص می کند. بر خلاف ادعای سازندگان،‌ برای بدست آوردن عدد واقعی این پارامتر، باید از فرمولی که در آن پارامترهای مختلف دوربین لحاظ شده است، استفاده نمود.


3 – سرعت لنز:

این پارامتر معمولا با F-Stop در مشخصات دوربین نشان داده می شود. این مقدار میزانی که Iris در جلوی لنز باز می شود را مشخص می کند. هرچه این مقدار بزرگ تر باشد نشان می دهد که میزان باز شدن Iris کمتر است.


4 – سرعت Shutter:

Shutter می تواند زمان شارژ شدن و رسیدن نور به CCD‌ را کنترل کند. استاندارد موجود 50 بار در ثانیه برای PAL و 60 بار در ثانیه برای NTSC‌ می باشد. به عنوان مثال اگر این سرعت به 1000 بار در ثانیه برسد بدان معنی است که نور محیط باید 20 برابر شود (PAL).

5 – فاکتورهای تأثیر گذار برروی کیفیت لنز:

لنز دوربین های رنگی به دلیل تغییر فرکانس طیف رنگ، ترکیبی از لنزهای مختلف می باشد که بر اساس کاربرد انواع مختلفی از لنزها به آن اضافه می گردد. بنابراین وقتی از لنز صحبت می شود، منظور مجموعه ای از لنزهای مختلف همانند Focusing Lens (باعث فوکوس کردن برروی یک شی می شود) Variator Lens (اندازه تصویر را تغییر می دهد)، Compensator Lens (هنگامی که از لنز تغییر اندازه دهنده استفاده می شود از این لنز به طور هم زمان برای تصحیح فوکوس استفاده می گردد) و Relay Lens‌ (این لنز در نزدیکی CCD‌ قرار می گیرد و نور را برروی آن متمرکز می کند) می باشد.


پارامترهای زیر از جمله عوامل تأثیر گذار برروی کیفیت لنز می باشند:

تعداد تکه های شیشه ای که استفاده شده است: تعداد زیاد لنزها باعث بالاتر رفتن دقت و از سوی دیگر افزایش جذب سطحی نور می شود.

ضریب جذب شیشه: شیشه هایی با کیفیت پایین نور بیشتری را جذب می کنند.

نوع پوشش: کیفیت پوشش این لنزها نیز تأثیر زیادی برروی کارآیی آن دارد.

مکانیزم: دقت و کیفیت مکانیزمی که تکه های لنز را حرکت می دهد نیز بسیار مهم می باشد.


6 – ارسال اطلاعات برروی شبکه:

جهت ارسال اطلاعات برروی شبکه کامپیوتری از سه روش می توان استفاده نمود:

دوربین های IP-Based

DVR

Video Server


در مورد دوربین های IP-Based باید گفت این دوربین ها به دلیل این که خروجی دیجیتال و تحت شبکه دارند از مزیت های بسیاری نسبت به دوربین های نسل قبلی برخوردار هستند. DVR ها نسل قبلی ویدئو سرورها به شمار می روند. اما هم اکنون با ورود DVR های تحت شبکه عملا اختلاف بین این دو سیستم از بین رفته است. در مقایسه این دو سیستم فقط چند نکته را باید مورد توجه قرار داد. در DVR‌ اطلاعات به صورت محلی هم می تواند ذخیره گردد. بنابراین در صورتی که به هر دلیل ارتباط دوربین با مرکز کنترل برای مدتی قطع گردد، تصاویر می توانند به صورت محلی ذخیره شوند اما در ویدئو سرور این قابلیت وجود ندارد. هر دوی این دستگاه ها باید تصاویر آنالوگ را از ورودی گرفته، تبدیل به دیجیتال نموده و پس از فشرده سازی برروی شبکه ارسال نمایند. به دلیل آن که باید این تصاویر را روی هارد نیز ذخیره سازی نمایند از قدرت پردازش کمتری نسبت به ویدئو سرورها برخوردار می باشند. اما این مساله امروزه با پیشرفت پردازنده ها تا حدود زیادی کمرنگ شده است. نکته دیگری که باید به آن توجه نمود، نحوه فشرده سازی تصاویر می باشد. هم اکنون استانداردهای رایجی همانند MPEG-4‌ و MJPEG 2000 در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد که از جهاتی با یکدیگر متفاوت می باشند.


7 – شبکه مورد استفاده:

دو دیدگاه کلی در مورد شبکه کامپیوتری که اطلاعات دوربین ها را جمع آوری می کند وجود دارد. یکی استفاده از بستر شبکه کامپیوتری موجود و دیگری پیاده سازی یک شبکه اختصاصی است. با توجه به این که سیستم فوق، یک سیستم امنیتی محسوب می گردد، باید شبکه ای که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد دارای خواص زیر باشد:

از نظر امنیتی قابل اطمینان باشد.

دارای پایداری زیاد باشد.



8 – نرم افزار مرکزی:

نرم افزار مرکزی از جهات گوناگون مورد توجه می باشد که مهم ترین این پارامترها به شرح زیر می باشد:

از امنیت بالایی برخوردار باشد.

امکانات مدیریتی و حرفه ای مربوط به نظارت تصویری را دارا باشد.

ترکیب آن با سایر سیستم های BMS امکان پذیر باشد (ترجیحا همه سیستم ها در یک نرم افزار یکپارچه شوند)

قابلیت گسترش، حقوق و هزینه های مربوط به آن نیز در نظر گرفته شود.


9 – سیستم ذخیره سازی تصاویر:

همان طور که در بخش های قبلی ذکر گردید، ذخیره سازی تصویر می تواند به شکل های مختلف صورت پذیرد. به عنوان مثال استفاده از DVR‌ های محلی، ذخیره اطلاعات در اتاق کنترل، ذخیره سازی توسط کاربران راه دور.


10 – نحوه کابل کشی:

این سیستم نیاز به کابل کشی های مختلفی دارد همانند کابل های برق، کابل تصویر و کابل DATA. بنابراین رعایت استانداردهای لازم در زمینه کنده کاری، کانال کشی، جنس کابل ها و نحوه اتصالات، تهیه نقشه و سادگی تعمیر و نگهداری از جمله موارد مهم در این زمینه می باشد.


UPS – 11:

به دلیل بالا رفتن قابلیت اطمینان و پایداری سیستم حتما باید برق سیستم توسط UPS تامین گردد تا اهداف زیر برآورده گردد:

 برق با کیفیت بالا به تجهیزات وارد شود (جلوگیری از صدمه دیدن تجهیزات)

در موارد قطع برق که اغلب رخدادهای خاص نیز در این مواقع به وقوع می پیوندد، سیستم به کار خود ادامه دهد.

دکل جهت نصب دوربین:

دکل های نصب دوربین خود می تواند تأثیر زیادی برروی کیفیت تصاویر داشته باشد. به عنوان مثال محل نصب دکل، ارتفاع دکل، میزان لرزش دکل. بنابراین مکان یابی دقیق دکل ها و انتخاب مناسب ارتفاع، جنس و شکل هندسی دکل ها تأثیر زیادی برروی نتیجه نهایی طرح خواهد داشت.

نصب برق گیر:

به دلیل ارتفاع بلند دکل ها نصب برق گیر یکی از ضروریات این سیستم می باشد.

تامین روشنایی پایدار:

یکی از مواردی که باید به آن توجه گردد، نور پردازی صحیح و مناسب محل و کنترل روشن و خاموش کردن آن به صورت خودکار و یا توسط مرکز کنترل نظارت تصویری می باشد که تمهیدات لازم در حین اجرای طرح باید اندیشیده شود.

سیستم صوتی:

در صورتی که در برخی از محل ها نیاز به نصب میکروفن و یا بلندگو باشد، باید این موارد نیز در انتخاب دوربین، ویدئو سرور و یا DVR‌ مورد توجه قرار گیرد.

سایر ورودی ها و خروجی ها:

در صورتی که در آینده نیازهایی جهت ارتباط مستقیم سیستم نظارت تصویری با سایر سیستم های موجود در محل وجود داشته باشد، باید ورودی ها و خروجی های مورد نیاز را در طراحی سیستم لحاظ نمود. به عنوان مثال در صورتی که در درب ورود خودرو یک سنسور القایی جهت تشخیص وجود خودرو نصب گردد، می توان خروجی این سنسور را به سیستم نظارت تصویری نصب نمود تا به صورت خودکار دوربین برروی خودرو زوم نماید.

کاربران راه دور: در مورد کاربران راه دور، نحوه دسترسی آنها به سیستم، نرم افزارهایی که باید مورد استفاده قرار دهند و یا استفاده از سیستم های متحرک همانند Laptop‌ و یا PDA، نیز باید مشخص گردد.

 

بهترین برند دوربین مداربسته در جهان

در اینجا می‌توانید لیست بهترین برند دوربین مداربسته در جهان را که بر اساس سهم بازار مرتب شده‌اند، پیدا کنید.

امروزه انتخاب بین انواع برندهای تولیدکننده سیستم‌های نظراتی کمی سخت شده است. مطمئناً بدون کمک گرفتن از یک متخصص نصب دوربین مداربسته، نمی‌شود یک انتخاب صحیح داشت.

اگر در حال حاضر احساس می‌کنید نیاز به تحقیقات بیشتر دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً این مطلب را بخوانید و برندهای برتر تولیدکننده دوربین مداربسته را بشناسید.

سپس برای تصمیم صحیح‌تر و انتخابی دقیق‌تر، ما پیشنهاد می‌کنیم با توجه به مکانی که قصد دارید برای کنترل و نظارت آن از سیستم حفاظتی استفاده کنید، یک مدل از برندی که انتخاب نهایی شما خواهد بود را خریداری کنید.

اما بهترین برند دوربین مداربسته کدام هستند؟

مشخصاً با توجه به نوع واردات این نوع سیستمهای نظارتی در کسور، شاید خیلی از برندهای تولیدکننده نتوانند در ایران جایی را برای خود پیدا کنند.

اما مطمئنا برندهایی که معرفی کرده‌ایم از بهترین برندهای جهانی تولیدکننده دوربین مدار بسته هستند که پیشنهاد می‌کنیم حتماً از این برندها برای خرید انتخاب کنید.

با توجه به جرائم زیادی که امروزه شهد آن هستیم، استفاده از این سیستمهای نظارتی در سطح شهر و در فروشگاه‌ها و مخصوصاً منازل مسکونی به شدت احساس می‌شود.

سازمان‌ها، مؤسسات و مجتمع‌های آپارتمانی به دنبال راه‌حل‌های نظارتی عملی هستند که بتواند نگرانی‌های امنیتی آنها را برطرف کند و آرامش کامل را فراهم کند.

اما اینکه چه سیستمی و چه نوع برندی مناسب و نیاز ما برای کنترل دارایی‌های ما خواهد بود، نکته‌ای هست که اکثر مردم از آن بی‌اطلاع هستند.

برخی از نصابان دوربین مداربسته هم با توجه به این ضعف در جامعه، سعی می‌کنند که به طریق مختلفی، از این بی‌اطلاعی مردم عادی، رقم‌های بالایی را دریافت کنند.

اما کسانی می‌توانند با هزینه کم، بهترین برند دوربین مداربسته برای خودشان را انتخاب کنند و فریب برخی سودجوها را نخورند که اطلاعاتی را داشته باشند.

البته این نوع نصابان در حوزه کاری نصب دوربین مداربسته به تعداد انگشت‌شمار هستند. زیرا کسانی در این حوزه ورود پیدا می‌کنند که حافظ امنیت و رازداری افراد و مشتریان هستند.

طبق نظرسنجی IHS 2017، CP PLUS کوچک‌ترین و سریع‌ترین برندی است که وارد باشگاه 4 شرکت امنیتی برتر جهان و 2 شرکت برتر آسیا شده است.

لیست برندهای برتر دوربین‌های مداربسته در جهان

بنابراین در اینجا لیستی از برندهای برتر دوربین‌های مدار بسته در جهان آورده شده است. CP PLUS رهبر جهانی در راه حل‌های امنیتی و نظارتی پیشرفته است.

CP PLUS با یک چشم‌انداز و تعهد به ساده و مقرون‌به‌صرفه ساختن نظارت، مأموریتی را آغاز کرد تا جهان را به مکانی امن و مطمئن تبدیل کند.

نکته پیشنهادی: در بخشی از معرفی برندها، نکات جالبی را بیان کرده‌ایم که انتخاب نهایی شما را برای خرید آسان‌تر خواهد کرد.

1. CP PLUS – بزرگ‌ترین برندهای دوربین مدار بسته

شبکه نظارتی

نام تجاری موفقیت شکستن مسیر را از طریق ابتکارات تحقیق و توسعه صحیح، طیف گسترده‌ای از محصولات و راه حل‌ها، حساسیت به نیازهای مشتریان و از طریق بهترین ارزش پیشنهادی مشخص می‌کند.

محصولات CP PLUS تست‌های کنترل کیفیت دقیق را گذرانده‌اند و دارای گواهینامه‌های بین المللی مانند UL، CE، FCC و غیره هستند.

امروزه، مجموعه گسترده محصولات و راه حل‌های CP PLUS میلیون‌ها مکان را در سراسر جهان در مناطق جغرافیایی مختلف، از سایت‌های دفاعی بسیار حساس گرفته تا ساختمان‌های دولتی گرفته تا زیرساخت‌های حیاتی، حمل‌ونقل، هتل‌ها، بیمارستان‌ها، مؤسسات آموزشی و خانه‌ها، با مشتریان بسیار راضی نظارت و ایمن می‌کند.

اینها تمام افتخارات این برند نیست. گواهینامه‌های ISO شناخته‌شده بین‌المللی این برند، تضمین می‌کند که CP PLUS فرآیندها و پلتفرم‌هایی را برای برآورده کردن سخت‌ترین و باکیفیت‌ترین الزامات، در صنعت امنیت جهانی دارد.

به‌منظور تلاش مداوم برای ایجاد، پیاده‌سازی، نگهداری و بهبود مستمر سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، اخیراً گواهینامه ISO/IEC 27001:2013 را دریافت کرده است.

CP PLUS طیف گسترده‌ای از بهترین تجهیزات تصویربرداری جامع، تجهیزات نظارت تصویری آنالوگ هوشمند و IP را ارائه می‌دهد، که شامل دوربین‌های مدار بسته، دوربین‌های نظارت تصویری HD IP، ضبط کننده‌های ویدئویی دیجیتال قابل‌حمل، NAS، رمزگذارها، راه حل‌های حضوروغیاب، تلفن‌های درب تصویری و دیجیتال می‌شود. راه حل‌های اتوماسیون خانگی درجه سازمانی، لوازم جانبی، سیستم‌های امنیتی سفارشی و موارد دیگر را قفل می‌کند.

CP PLUS با اولین کارخانه اختصاصی خود در هند، تولید خود را در جهان افزایش داده است.

در این کارخانه در ساخت دوربین‌های نظارتی و دستگاه‌های ضبط موفق بوده است.

  1. داهوا
شبکه نظارتی

شرکت فناوری ژجیانگ داهوا، یک رهبر جهانی در ارائه راه حل‌های هوشمند و ویدئو محور اینترنت اشیا است.

بر اساس نوآوری‌های تکنولوژیکی، فناوری داهوا راه حل‌ها، سیستم‌ها و خدمات امنیتی جامعی را برای ایجاد ارزش برای عملیات شهری، مدیریت شرکت و مصرف‌کننده ارائه می‌دهد.

داهوا دارای 54 شرکت تابعه و نمایندگی در سراسر جهان است که آسیا، آمریکا، اروپا، خاورمیانه، اقیانوسیه، آفریقا و غیره را پوشش می‌دهد.

داهوا با راه حل‌های نظارتی خود کیفیت، قابلیت اطمینان و ثبات بی‌نظیری را ارائه می‌دهد. این برند را می‌توان از بزرگ‌ترین برندهای دوربین مداربسته در جهان دانست، که معروفیت بسیار زیادی دارد.

داهوا متعهد به ارائه راه حل‌ها و محصولات با کیفیت بالا، با جدیدترین فناوری است تا کاربران نهایی بتوانند، کسب‌وکار خود را با موفقیت انجام دهند.

در سال 2002، داهوا اولین شرکتی در چین بود که یک ضبط کننده ویدئویی دیجیتالی یکپارچه هشت کاناله را راه‌اندازی کرد.

از آن زمان، این شرکت به سرمایه‌گذاری در ایجاد قابلیت‌های تحقیق و توسعه قوی، برای فناوری و نوآوری جدید ادامه داده است.

تجهیزات امنیتی و نظارتی برند داهوا در ایران بسیار زیاد هست. این موضوع باعث شده تا خدمت و سرویس دهی دوربین‌های مداربسته این برند در تمام ایران قابل‌دسترسی راحت باشد.

همین موضوع می‌تواند در انتخاب خرید خوب برای مردم بسیار حائز اهمیت باشد. زیرا پشتیبانی و وجود قطعات برای تعمیر و سرویس دهی به یک دغدغه مهم برای مردم تبدیل شده است.

  1. هایک ویژن

هایک ویژن بزرگ‌ترین تأمین کننده محصولات و راه حل‌های نظارت تصویری در جهان است.

این شرکت، در زمینه فناوری نظارت تصویری و همچنین طراحی و تولید خط کاملی از محصولات نظارت تصویری و دوربین مدار بسته نوآورانه، تخصص دارد.

خط تولید، از دوربین‌ها و ضبط کننده های ویدیوی دیجیتال تا نرم‌افزارهای مدیریت ویدیو را شامل می‌شود.

هایک ویژن از زمان آغاز به کار خود در سال 2001، به‌سرعت به جایگاه پیشرو در بازار جهانی در صنعت امنیت دست‌یافته است.

هایک ویژن دارای بزرگ‌ترین تیم تحقیق و توسعه در جهان و امکانات تولیدی پیشرفته است. هر دوی این‌ها به مشتریان هایک ویژن اجازه می‌دهد تا از محصولات در کلاس جهانی که با جدیدترین فناوری طراحی شده‌اند بهره‌مند شوند.

به‌عنوان یک تعهد اضافی به مشتریان خود، هایک ویژن سالانه 7 درصد از درآمد خود را در تحقیق و توسعه مجدد سرمایه‌گذاری می‌کند تا به نوآوری و بهبود محصول ادامه دهد.

هایک ویژن بیش از 30 شعبه داخلی در چین و 16 شرکت تابعه منطقه‌ای خارج از کشور در سرتاسر جهان را، برای دستیابی به حضور واقعی جهانی اداره می‌کند.

قطعات این محصول در هم در کشور ما به خوبی پیدا می‌شود، که می‌تواند در کنار داهوا، یک انتخاب خوب برای خرید باشد.

 

  1. برند یونی ویو
شبکه نظارتی

این شرکت به‌عنوان سومین سازنده بزرگ در زمینه سیستم نظارت تصویری در چین، فعالیت خود را از سال 2005 شروع کرده آیت و به عنوان یکی از اولین شرکت‌های تولیدکننده دوربین‌های مداربسته در جهان شناخته می‌شود.

البته این شرکت توانست در سال 2014 به صورت حرفه‌ای وارد عرصه رقابت در بازارهای جهانی شود.

اگر بخواهیم از مهم‌ترین محصولات این به نرد نام ببریم می‌توانیم به: انواع دوربین مداربسته، برنامه و نرم‌افزار سمت کاربر،دستگاه‌های ضبط تصاویر NVR, encoder,decoder, storage اشاره کنیم.

اگر بخواهیم ویژگی محصولات این برند را نام ببریم می‌توانیم به: کیفیت بالای محصولات، تولید حرفه‌ای، تکنولوژی بالا اشاره کنیم.

همین‌طور این برند مخاطبان هدف خود را در سراسر جهان بسیار گسترده کرده است.

به طوری که برای انواع مکان‌ها و فضاهای شهری و خصوصی مانند: خرده فروشی‌ها، ساختمان‌های مسکونی، نظارت شهری و فروشگاه‌های بزرگ، محصولاتی را ارائه کرده است.

محصولاتی که این برند توانسته با کمک آنها در جهان به خوبی بدرخشد را می‌توان: دوربین‌های هوشمند، دوربین‌های دید در شب رنگی (استارلایت) و تکنولوژی اولترا 265 که باعث کاهش فضای اشغالی هارد در هنگام ضبط می‌شود و یا قدرت پلاک خوانی دوربین‌های یونی ویو اشاره کرد.

  1. برند اکسیس
شبکه نظارتی

اگر دوست دارید از برندهای اروپایی برای سیستم نظارتی استفاده کنید ما به شما برند اکسیس که در سال 1984 در سوئد فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر در 50 کشور، نمایندگی فروش محصولات را دارد، پیشنهاد می‌کنیم.

یکی از بهترین برندها که در کیفیت محصولات خود بسیار معروف هست و در تولید انواع دوربین مداربسته و سیستم‌های نظارت تصویری با تکنولوژی بالا فعالیت می‌کند.

  1. برند هایلوک
شبکه نظارتی

برند هایلوک زیرمجموعه برند هایک ویژن هست و در هدف تأمین کالاهای اقتصادی تأسیس گردیده است.

محصولات آن در دو دسته Turbo HD و IP و انواع دستگاه ضبط تصاویری DVR & NVR هست.

  1. برند تی وی تی
شبکه نظارتی

دامنه محصولات برند تی وی تی، دوربین‌های مداربسته AHD و تحت شبکه هست. شروع فعالیت این بندر در چین در سال 2004 بوده است.

  1. برند ویدیو پارک

 

شبکه نظارتی

ویدیو پارک در حدود 10 سال پیش فعالیت خود را شروع کرده است. و می‌توان مهم‌ترین محصولات این برند را که شامل: NVR، دوربین آی پی IP و AI, 4G – دستگاه‌های IOT و همچنین کیت‌های WIFI هست.

  1. برند تیاندی
شبکه نظارتی

از جمله برندهای معروف در چین و جهان برند تیاندی هست که در سال 2004 شروع به‌کار کرده است. اکثر محصولات این برند دوربین‌های تحت شبکه می‌باشند. مهم‌ترین محصولات این برند در بازار داخلی وجود دارد که تحت نمایندگی شرکت فراگستر است.

  1. Zicom
شبکه نظارتی
  • اگر به دنبال فضایی بسیار امن در اطراف خود هستید، گزینه‌ای به نام “VIDEOCON” دارید که امروزه نام بزرگی در بخش نظارت است.

    این برند دارای یک DVR PENTA 5IN1 است که می‌توانید دوربین آنالوگ، دوربین مدار بسته HD و IP را نیز تغذیه کنید.

    نصب دوربین‌های مدار بسته و DVR بسیار آسان است، زیرا با امکانات نصب ساخته شده‌اند. این نوع دوربین‌های مداربسته را می‌توان در همه‌جا نصب کرد، چه در فضای باز و چه در داخل خانه.

    این دوربین با سنسورهای تصویر با کیفیت بالا با لنزهای با وضوح بالا برای عملکردهای پیشرفته طراحی شده است و همچنین دید در شب شگفت‌انگیزی دارد.

    1. D-Link

     

شبکه نظارتی
  • Link با بیش از سه دهه تجربه شبکه، راه حل‌های نظارتی یکپارچه را با محصولات نظارت بر دوربین مداربسته و IP ارائه می‌دهد. این شرکت جزو برترین برندهای دوربین مداربسته در جهان است.

    ساده‌سازی فناوری همیشه یک فلسفه اصلی در D-Link بوده است. بنابراین، چه دوربین‌های IP مبتنی بر فناوری plug-and-play مدرن که بسیار آسان نصب می‌شوند یا دوربین‌های مداربسته با کیفیت بالا سنتی، D-Link به خوبی برای پاسخگویی به نیازهای مسکن، بانک‌ها، کافی شاپ یا رستوران یا هر چیز دیگری مجهز است.

    فناوری مانیتورینگ مبتنی بر IP D-Link، به کاربران اجازه می‌دهد تا مشخص کننده‌های صدا و حرکت را بدون نیاز به سخت‌افزار و کابل اضافی در دوربین‌ها ادغام کنند.

    علاوه بر این، امکان تجزیه‌وتحلیل محتوای ویدیوی گرفته‌شده را فراهم می‌کند و هنگام شناسایی فعالیت مشکوک، به‌طور خودکار هشدارها را برای نظارت شبانه‌روزی به بخش‌های مراقبت انسانی افزایش می‌دهد.

    راه‌حل دوربین مداربسته D-Link همچنین توسط نرم‌افزار DCMS پشتیبانی می‌شود، که به کاربران امکان می‌دهد در هر زمان از هر نقطه اسکن انجام دهند.

    1. VIVOTEK

     

شبکه نظارتی
  • VIVOTEK در فوریه 2000 تأسیس شد. این شرکت راه حل‌های VIVOTEK را در سراسر جهان به بازار عرضه می‌کند و به یک برند پیشرو در نظارت امنیتی جهانی تبدیل شده است. این شرکت جزو برترین برندهای دوربین مداربسته در جهان است.

    VIVOTEK برای تحقق ردپای استراتژیک جهانی خود، متعهد به ایجاد اکوسیستم صنعت نظارت IP است و مشتاق همکاری و رشد طولانی‌مدت با همه شرکا، در پیگیری مشترک ما برای یک جامعه ایمن و عاری از هرگونه جرائم است.

    14. پاناسونیک

  • با استفاده از سخت‌افزار پیشرفته، فناوری‌های پیشرفته تجزیه‌وتحلیل تصویر و هوش مصنوعی، با سابقه بیش از 60 سال نوآوری فنی و پیگیری کیفیت، “ادراکی” جامع از اطلاعاتی که قبلاً غیرقابل درک بود، به‌دست آمده است.

    مطمئناً نام پاناسونیک از سال‌های دور در صنعت تکنولوژی می‌درخشید. انتخاب از یک برند ژاپنی برای اکثریت مردم جهان انتخابی عاقلانه خواهد بود.

    خوشبختانه در ایران هم این مقبولیت زیادی دارد و اگر پای انتخاب و مقایسه به میان آید، نمی‌توان به‌راحتی از نام و برند پاناسونیک عبور کرد.

    به شما پیشنهاد می‌کنیم که یکی از انتخاب‌های خودتان را پاناسونیک در نظر بگیرید.

    1. Godrej
شبکه نظارتی

Godrej در سال 1995 به راه حل‌های امنیت سایبری دست یافت. این شرکت نهمین برند در لیست برترین برندهای دوربین مدار بسته در جهان از نظر سهم بازار است.

این برند در فهرست 12 برند برتر دوربین مدار بسته در جهان از نظر سهم بازار قرار دارد.

  1. Axis Communications
شبکه نظارتی

این برند با ایجاد راه‌حل‌های شبکه‌ای برای بهبود امنیت و ایجاد راه‌های جدید کسب‌وکار، دنیایی هوشمندتر و امن‌تر را امکان‌پذیر می‌کند. این شرکت جزو برترین برندهای دوربین مداربسته در جهان است.

طیف گسترده‌ای از راه حل‌های نظارت تصویری شبکه از جمله: دوربین‌ها، رمزگذارها، نرم‌افزارهای مدیریت ویدئو، ضبط کننده‌ها، تجزیه‌وتحلیل و برنامه‌های کاربردی.

نمونه کارها مبتنی بر IP این برند، مقیاس‌پذیری را تضمین می‌کند و یکپارچگی را ساده می‌کند.

  1. Honeywell
شبکه نظارتی

Honeywell یکی از بهترین برندهای دوربین مداربسته در جهان در لیست است. و البته بهترین برند دوربین مدار بسته در جهان در سال 2020.

  1. Oncam
شبکه نظارتی

Oncam اولین دوربین آنالوگ 360 درجه را بیش از 15 سال پیش راه‌اندازی کرد، که دیدگاه فناوری نظارت در جهان را تغییر داد.

از آن زمان، این برند تصمیم گرفته است که به‌طور مداوم، راه حل‌های نوآورانه جدیدی را به بازار بیاورد.

Oncam یکی از برندهای برتر دوربین های مدار بسته در جهان است.

جمع‌بندی نهایی

اگر واقعاً قصد دارید یک برند را برای خرید انتخاب کنید، ما در ابتدا به مشاء پیشنهاد می‌کنیم از مشاوره رایگان متخصصین ما در مجموعه  پارسیس باراد کمک بگیرید.

امیدواریم که بهترین انتخاب را از بین بهترین برند دوربین مداربسته داشته باشید.

لطفاً نظرات خودتان را در مورد هر برند در بخش کامنت بگویید تا بتوانیم برای دوستانی که قصد انتخاب دقیق دارند، راهنمایی بهتری انجام دهیم؟

اگر شما هم برندی را می‌شناسید که در بازار داخلی وجود دارد و تقاضای خوبی هم برای محصولات آن برند هست، حتماً در بخش نظرات برای ما ارسال کنید.

 

نکات مهمی که باید قبل از خرید دوربین مداربسته ایرانی بدانید

امروزه دوربین های زیادی به عنوان دوربین های مداربسته ساخت ایران در بازار وجود دارد که هر کدام از این برند ها خود به تنهایی دارای ده ها و حتی صد ها مدل مختلف هستند. این موضوع (تنوع در قیمت، برند و مدل دوربین های مداربسته) باعث ایجاد سردرگمی مشتریان در هنگام خرید دوربین های مداربسته ساخت ایران میشود.

بنابراین ما با کمک تیم فنی خود در مجموعه پارسیس باراد  8 مورد مهمی را که باید قبل از خرید دوربین های مداربسته ایرانی بدانید در کنار هم جمع کرده ایم و به شما پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید دوربین های مدار بسته به این نکات توجه کنید تا بتوانید بهترین دوربین مداربسته ایرانی را از بین برند های تولید کننده دوربین مداربسته ساخت ایران تشخیص دهید.

چه چیزی را میخواهید پوشش بدهید؟

اولین گامی که با آن روبرو می شوید و اولین تصمبمی که باید بگیرید این است که از دوربین مدار بسته خود دقیقا چه میخواهید؟! میخواهید دقیقا چه چیزی را مورد پوشش قرار بدهید؟ قفسه خاص، میز خاص، دید در شب، تشخیص حرکت و یا ردیابی خودکار؟!
تصمیم گیری در مورد چیزی که میخواهید آن را مورد پوشش قرار بدهید همیشه اولین قدم شما در زمان خرید دوربین مداربسته است. چه هدف شما داشتن دوربین مداربسته ایرانی باشد چه به دنبال خرید دوربین مداربسته خارجی باشید.

 

نکات مهمی که باید قبل از خرید دوربین مداربسته ایرانی بدانید در سایت دیجی رانو

 

تأثیرات خارجی و موقعیت مکانی استفاده از دوربین

یکی از عواملی که تأثیر زیادی بر دوربین مداربسته شما دارد، عوامل جوی و محیطی است. عوامل جوی مانند: باد، باران و نور خورشید در نوع دوربین مداربسته ای که میخواهید انتخاب کنید تاثیر گذار است.

همانطور که می دانید اکثر دوربین های مدار بسته را در فضای باز و بیرون از ساختمان نصب می کنند ، به همین دلیل مقاومت دوربین ها و داشتن استاندارد هایی مانند IK10 و IP67 در برابر عوامل خارجی مانند باد و باران اهمیت بسیاری دارد.

همچنین موقعیت مکانی که میخواهید در آن از دوربین مداربسته استفاده کنید بسیار مهم است و  قبل از خرید دوربین مداربسته ایرانی باید این نکته را هم در نظر داشته باشید. مثلا پیشنهاد ما به شما برای محیط های داخلی استفاده از دوربین مداربیسته ی دام است اما  برای محیط های خارجی دوربین مداربسته ی بولت مناسب تر است.

زوایای دید:

دوربین های مختلف موجود در بازار کاربرد ها و کارکرد های مختلفی دارند. مثلا اگر برای شما دید در شب مهم است، باید دوربین مداربسته ایرانی دید در شب دار تهیه کنید. اگر نیاز دارید که یک فضای باز را پوشش بدهید لازم است از دوربین مداربسته بولت استفاده کنید. با توجه به این نکات باید بدانید که هر دوربینی برای برآورده کردن یک نیاز خاص به وجود امده و هر دوربین دارای یک زاویه دید متفاوتی است که بسته به انتخاب و نیاز شما تعیین می شود.

کیفیت و نتیجه خروجی:

در نهایت شاید مهم ترین چیزی که بعد از خرید و استفاده از دوربین مدار بسته ایرانی برای شما حائز اهمیت است، خروجی تصاویر خوب و با کیفیت همراه با رضایتمندی شماست. اینکه شما از دوربین مداربسته ایرانی آنالوگ استفاده کنید یا IP بستگی به نیاز و محیط کاری شما دارد. پیشنهاد ما در دیجی رانو به شما این است که از دوربین آی پی ایرانی استفاده کنید.

مجموعه پارسیس باراد با بیش از 12 سال تجربه و اجرای پروژه در مقیاس های مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی، آماده است تا بتواند در اسرع وقت به شما عزیزان خدمات بدهد. لذا اگر نیاز به مشاوره و بازدید رایگان داشتید میتوانید با ما در ارتباط باشید.

 

اندازه و حسگر لنز

 به دلیل اندازه و کیفیت حسگرهای مختلف به طور مستقیم نمیتوان اندازه لنزها را با هم مقایسه کرد. هردوربین مداربسته دارای یک رزولوشن خاص است و این مورد هم بسته به نیاز شما دارد. پاسخ به این سوال که شما تا چه حد میخواهید به سوژه مدنظرتان نزدیک شوید و دیتا بدست آورید به شما کمک میکند تا رزولشن دوربین مداربسته خود را انتخاب کنید.

 رزولوشن دوربین های مداربسته در انواع مختلف 1، 2، 3، 4، 5 و 8 مگاپیکسل می باشد که مسلما هر چه کیفیت تصاویر بیشتر باشد دوربین دارای هزینه ای بالاتر خواهد بود.

دید شب

در حال حاضر اغلب دوربین های مداربسته به مکانیزم دید در شب مجهز هستند. محدوده مادون قرمز( دید درشب) را میتوان از شعاع 20 متر تا بیش از 200 متر تغییر داد. پس باید شما بعنوان خریدار این موضوع را نیز در نظر بگیرید که میخواهید دوربین مداربسته ایرانی تان در شب چه محدوده ای را پوشش بدهد.

همچنین با توجه به این که اکثر سرقت هایی که اتفاق می افتد در زمان تاریکی هوا می باشد داشتن ویژگی دید در شب در دوربین مداربسته ای که میخواهید تهیه کنید اهمیت بسیار زیادی دارد این قابلیت به این معنی است که  دوربین مداربسته تصاویر را در تاریکی هوا نیز به خوبی دیده و ضبط مینماید.

 فضای ذخیره سازی

یکی از مواردی که در هنگام خرید دوربین مداربسته ساخت ایران خیلی کمتر مورد توجه قرار میگیرد، فضای ذخیره سازی دستگاه های ضبط کننده می باشد. البته باید گفت که در تعداد محدودی از دوربین های مداربسته قابلیت قرارگیری مموری وجود دارد اما به دفعات دیده شده که مشتری متناسب با نیاز خود فضای ذخیره کننده (هارد) در نظر نگرفته است و دقیقا همان ویدیوئی که نیاز داشته است را دستگاه ضبط کننده، ضبط نکرده است. پس حتما به فضای ذخیره سازی دوربینی که میخرید دقت کنید.

در پایان به این نکته باید توجه داشته باشید که معمولا بهترین دوربین مداربسته‌ی ایرانی، ارزان ترین آن نیست و نباید کیفیت را فدای هزینه کنید. پیشنهاد ما به شما این است که به جای چندین بار هزینه کردن بهتر است همان اول هزینه کنید و یک برند خوب را تهیه کنید.

دوربین مداربسته ساخت ایران

قطعا یکی از اولین سوالی که برای شما پیش می آید این است که چرا دوربین مداربسته ساخت ایران بخریم؟ درحال حاضر وضعیت کیفیت دوربین مداربسته ایرانی در چه حالی است؟ آیا دوربین آی پی ایرانی خوب و با کیفیت در بازار وجود دارد؟! در پاسخ باید بگوییم که استفاده از دوربین مداربسته ایرانی نسبت به دوربین های مشابه خارجی مزیت های بیشتری دارند و به صرفه تر هستند و در چند سال اخیر با رشد فناوری و انتقال تکنولوژی از خارج به ایران دوربین های مداربسته ساخت ایران رشد زیادی را در زمینه کیفیت داشته اند.

در ادامه مطلب انواع دوربین مداربسته تولید ایران را به شما معرفی و مرجع های معتبری را برای اطلاع از قیمت و خرید دوربین مداربسته ایرانی پیشنهاد خواهیم کرد.

مزایای استفاده از دوربین های مداربسته ساخت ایران

بزرگترین مشکلی که امروزه در حوزه دوربین های مداربسته وجود دارد تحریم بودن کشور عزیزمان ایران است. به دلیل تحریم ها بسیاری از برندهای معتبر و معروف این حوزه تمایلی به همکاری با کشور ما ندارند. از طرفی در زمینه ورود و تامین قطعات به کشور نیز مشکلات زیادی به وجود آمده است. به همین دلیل دوربین های مداربسته خارجی به اندازه دوربین های ایرانی توانایی سرویس دادن و پشتیبانی به مشتریان ایرانی را ندارند.

از طرفی به منظور حمایت از تولید کالای داخلی و توسعه کسب و کارها در داخل کشور انتخاب دوربین های مداربسته ایرانی برای ما ایرانیان از اهمیت بالایی برخوردار است.

دوربین های مداربسته ایرانی ویژگی های مهمی دارد که از مهم ترین ان ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

دوربین های مداربسته ایرانی از دوربین های خارجی ارزان تر و دارای قیمت مناسب تری است.

دوربین های مداربسته ایرانی از نظر امکانات توانایی رقابت و  برابری با نمونه های خارجی دارد.

دوربین مداربسته ساخت ایران کاملا بومی سازی شده است.

قیمت دوربین های مداربسته ساخت داخل کمتر با نوسانات ارزی دچار تغییر میشود و قیمت ان ها معمولا ثابت هستند و کمتر دستخوش تغییر میشوند.

شاید شما که در حال خواندن این مقاله هستید باور نکنید! اما دوربین های مداربسته ایرانی در حال حاضر با نمونه های خارجی خود در حال رقابت است.

گارانتی و خدمات پس از فروش دوربین مداربسته ایرانی:

و از همه این موارد مهم تر این است که دوربین های مداربسته خارجی به دلیل تحریم بودن ایران شامل گارانتی و ضمانت نامه معتبر و اصلی نیستند اما دوربین های مداربسته ایرانی علاوه بر این که دارای گارانتی و ضمانت نامه اصلی هستند به دلیل اهداف تجاری و رقابتی که با یکدیگر دارند دارای ضمانت نامه طولانی تری نسبت به دوربین های مداربسته خارجی هستند. همچنین دوربین های مداربسته برندهایی مانند اکسوم علاوه بر گارانتی 50 ماهه دارای گارانتی بدون قید و شرط هم هستند.

 بهترین برندهای دوربین مداربسته ایرانی در اشکال مختلف از جمله دام، بولت، فیش آی و … همراه با تکنولوژی هایی نظیر IP ،HD و وایرلس در بازار عرضه می شود. اما نکته ای که وجود دارد این است که به دلیل نبود برخی امکانات و تجهیزات هنوز برخی از قطعات مورد نیاز برای تولید دوربین مداربسته از کشور های خارجی وارد می شود ودرداخل کشور مونتاژ می گردد.

در این قسمت ما به معرفی برند های دوربین های مداربسته ساخت ایران پرداخته و به شما کمک می کنیم تا بهترین مارک دوربین مداربسته ایرانی را خریداری کنید. همچنین مواردی که می تواند برای شما مشتریان عزیز مهم باشد را به صورت کامل در این قسمت تشریح میکنیم و به مواردی چون قیمت دوربین مداربسته، کیفیت و گارانتی گریزی خواهیم زد.

برند دوربین مداربسته اکسوم

شرکت فوژان فعالیت خود را از سال  1391 در زمینه تولید دوربین مداربسته ایرانی، سیستم های پلاک خوان و سیستم اعلام سرقت در ایران آغاز کرد. یکی از محصولات فوق العاده این شرکت، دوربین های مداربسته اکسوم است که با توجه به بازه زمانی کوتاهی که از شروع تولید این مجموعه میگذرد توانسته است جایگاه بسیار مناسب و خوبی را به خود اختصاص دهد.

تمام محصولات برند اکسوم (Exsom) اعم از دوربین های مداربسته اکسوم و ضبط کننده های ویدیویی اکسوم به عنوان یک برند داخلی، با بروزترین تکنولوژی در کشور مونتاژ و به عنوان دوربین مداربسته ایرانی روانه بازار شده است.

یکی از مزیت های رقابتی برند اکسوم، خدمات پس از فروش آن است. تمامی دوربین های مداربسته اکسوم دارای 50 ماه گارانتی است که این مزیت بسیار مهم برای انتخاب دوربین های مداربسته است.